Activiteiten

Geur in de tuin

Beste lid van “tuinhier” Ruiselede,

 

Een uitnodiging schrijven voor een voordracht ligt soms niet voor de hand. Zeker als de opsteller niet precies weet waarover het zal gaan. Het is altijd mogelijk dat de voordrachtgever er een andere draai aan geeft. De ultieme vrees is natuurlijk dat het over weinig of niets zal gaan. Dat is hier niet het geval: het gaat over geur in de tuin en die is er weldra vol van. De lentebloei staat voor de deur, haal eens diep adem en zak op 2 maart af naar “LDC Den Tap”.

Maandag 2 maart om 20:00 uur in “LDC Den Tap”.

GEUR IN DE TUIN.

Gastspreker: Marc Verachtert.

Geur heeft veel gemeen met smaak. De twee zijn niet van elkaar los te maken. Zonder geur geen smaak. Vraag het maar aan wijnliefhebbers.

Voorts is geur ons slechtst gekende zintuig. Waarneming gebeurt via sensoren in de neus, gevoelig voor minimale, bijna moleculaire, hoeveelheden reukstof. Vraag het maar aan parfummakers.

Belangrijk is dat een meerderheid van de als aangenaam ervaren geurstoffen uit de natuur of uit de tuin komt. Kruiden en bloemen dus.

Niet dat die bloemen daar staan welriekend te zijn om onze geursensatie te plezieren. Zij staan er goed te ruiken om insecten aan te trekken, die op de nectar afkomen en zo zorgen voor de bevruchting en dus het voortbestaan van de plant. Eigen stuifmeel eerst.

De lijst van welriekende tuinplanten is schier eindeloos: blauwe druifje, daglelie, hyacint, jasmijn, kamperfoelie, kerstroos, lavendel, magnolia, ooievaarsbek, roos, thijm, sneeuwbal, viooltje, … Vermoedelijk zal de voordracht vooral hierover gaan.

Gratis inkom en groene tombola. Iedereen is welkom!

Terug naar overzicht


Weersverwachting

Laatste nieuws

Contact details
Secretariaat

De Meulemeester Geert
Ommegangstraat 14
8755, Ruiselede

Email: geert.de.meulemeester@belgacom.net
Tel: 051 68 76 43© Copyright 2014 by Tuinhier Ruiselede