Activiteiten

Kweken van tomaten
DOOR WIE:  Herman Dewaele
WAAR: LDC Den Tap
WANNEER: Maandag  9 Mei '22
HOELAAT : 20:00 uur

Het is lente en dan wordt de moestuinder in elk van ons wakker. Onze volgende bijeenkomst gaat dan ook over groetenteelt, meer in het bijzonder over de teelt van tomaten.

Tomaten zijn bessen. De meeste bessen zijn een bron van vitaminen, mineralen en antioxidanten. De tomaat is de koningin van de lycopeen, aangeprezen voor de vermindering van de kans op vaatziekten.

De verscheidenheid is groot: kerstomaten, trostomaten en vleestomaten, in een gamma van smaken, vormen en kleuren. De teelttechniek vergt enige zorg en kennis vooral om schimmel te voorkomen.

Voor een uiteenzetting over deze vitaminen uit eigen tuin of serre hebben we een onderlegde spreker. Naast de teelt van tomaten zal de spreker in zijn presentatie (met foto, grafiek en video) ook aandacht besteden de heilzame invloed op de gezondheid, alsook aan de verwerking in de keuken.

Na de voordracht: onze jaarlijkse grote tombola met 150 € aan perk- en bloembakplantjes. Vergeet uw lotjes van de vorige vergaderingen niet. Gratis inkom. Iedereen is welkom!

Terug naar overzicht


Weersverwachting

Laatste nieuws

Contact details
Secretariaat

De Meulemeester Geert
Ommegangstraat 14
8755, Ruiselede

Email: geert.de.meulemeester@belgacom.net
Tel: 051 68 76 43© Copyright 2014 by Tuinhier Ruiselede