Activiteiten

Uitstap Tuinhier

AFGELAST WEGENS CORONA VIRUS 

Op zaterdag 18 april gaat “tuinhier” naar Breda.

 

In de voormiddag bezoeken we te Loenhout een amarylliskwekerij. In de namiddag een palingkwekerij te Moergestel (NL). Daarna brengen we een bezoek aan Breda. Op de eerste twee plaatsen is er een gegidste rondleiding. Een warm middagmaal is voorzien te Loenhout.

1/ Romberama (Loenhout) is een innovatieve amarylliskwekerij. Het bedrijf (serres) beslaat 2,5 ha. Het amaryllis seizoen loopt van oktober tot april. Bij de kwekerij is er een tropische binnentuin en een buitentuin met vijver. De rondleiding met video neemt de voormiddag in beslag. We nemen er ook het middagmaal in de receptieruimte van het bedrijf. Er is mogelijkheid om bloemen te kopen.

2/ Reijrink (Moergestel) is een palingkwekerij en -rokerij. Tijdens het bezoek van anderhalf uur krijgen we, bij een kop koffie, uitleg over de kweek en de verwerking van paling. We zien van nabij hoe de paling gekweekt wordt in stromend biologisch gezuiverd water. De paling wordt gerookt met beukenhout. Er is gelegenheid tot proeven. Kopen van paling (vers, gestroopt, gerookt of gepekeld) is mogelijk.

3/ Breda brengen we een vrij bezoek op het einde van de namiddag. Bij mooi weer ideaal voor een terrasje. Breda is de negende stad (184 000 inwoners) van Nederland en speelde een belangrijke rol tijdens de Spaanse oorlogen (16e - 17e eeuw). Nu is het een gezellige stad met een fraai historisch centrum (Grote kerk, Begijnhof, Oude Stadhuis, Prinsenkade, …). Breda wordt daarom weleens “de parel van het zuiden” genaamd.

We rijden voor deze daguitstap naar Breda met de autobus:

Vertrek om 07:30 uur aan de sporthal en terug omstreeks 20 uur.

De uitstap kost 50 €: incl. bus, middagmaal, toegang & gidsen bij de bezoeken.

Het middagmaal met aperitief in “Romberama” te Loenhout voorziet als hoofdgerecht kipfilet met curry, champignons en kroketten, inclusief een glas wijn/water.

Gelieve naam en aantal deelnemers op te geven bij Geert De Meulemeester tel: 051 / 68.76 43; GSM: 0476 / 95 84 73 of geert.de.meulemeester@belgacom.net

De inschrijving wordt definitief na betaling van 50 € op rekening BE10 8538 8727 5604.

Terug naar overzicht


Weersverwachting

Laatste nieuws

Contact details
Secretariaat

De Meulemeester Geert
Ommegangstraat 14
8755, Ruiselede

Email: geert.de.meulemeester@belgacom.net
Tel: 051 68 76 43© Copyright 2014 by Tuinhier Ruiselede