Activiteiten

Uitstap
Vrijdag 27 mei gaat “tuinhier” naar Meigem.

“Tuinhier Ruiselede” gaat op uitstap naar Meigem. We doen dit op vrijdag 27 mei, de brugdag tussen Hemelvaartsdag en het aansluitende weekend.

Het landelijke Meigem, deelgemeente van Deinze, kan bezwaarlijk een toeristische trekpleister genaamd worden, wat niet wegneemt dat het dorp enkele plaatsen heeft die uitnodigen tot een bezoek. “Tuinhier” maakte er een afspraak met het fruitbedrijf “Cocquyt” en met de pottenbakkerij “Het Hoveke”.


1/ Fruitbedrijf “Cocquyt. (± 13:30 tot ± 15:30 uur)

Dit gezellige familiebedrijf wordt gerund door de vierde generatie fruittelers. Er is een rondleiding in de boomgaarden met meerdere appel-, peren- en vooral kersensoorten. We worden op de hoogte gebracht van het bedrijfsleven en de diverse activiteiten die bij een modern fruitbedrijf komen kijken.

Er is ook een hoevewinkel en bezoeksruimte met overdekt terras waar we kunnen genieten van een glaasje fruitsap of appelcider en een seizoensproevertje. Eind mei worden dat wellicht aardbeien.2/ Pottenbakkerij “Het Hoveke”. (± 15:30 tot ± 17:30 uur)

“Het Hoveke” bevindt zich in dezelfde straat als het fruitbedrijf Cocquyt, niet ver van de het Schipdonk-kanaal. We krijgen er een demonstratie en brengen een bezoek aan de toonzaal en aan de winkel vol met handgedraaide keramiek.

Het is er ook heerlijk vertoeven met een drankje op het terras in de ruime tuin. Na de demonstratie genieten we er van een stuk taart (eigen gebak) met thee of koffie.


  • Vertrek om 13:00 uur aan de sporthal en terug omstreeks 18 uur.
  • “Tuinhier” zorgt voor voldoende eigen wagens om de verplaatsing te maken.
  • De uitstap kost 25 € per persoon.
  • Inbegrepen: koffie met versnaperingen op beide plaatsen.
  • Inschrijving wordt geregistreerd na betaling van 25 € op rekening BE10 8538 8727 5604.
  • Schrijf tijdig in: het aantal deelnemers is beperkt tot ongeveer 40 personen
Terug naar overzicht


Weersverwachting

Laatste nieuws

Contact details
Secretariaat

De Meulemeester Geert
Ommegangstraat 14
8755, Ruiselede

Email: geert.de.meulemeester@belgacom.net
Tel: 051 68 76 43© Copyright 2014 by Tuinhier Ruiselede