Activiteiten

Uitstap
GAAT NIET DOOR WEGENS CORONA VIRUS 
"Tuinhier" gaat ook in 2021 op reis.

Het wordt een herexamen voor de uitstap van 2020, gesneuveld in de annuleringen tijdens het coronajaar.

We trekken met de bus richting Nederland en bezoeken in de voormiddag een amaryllis kwekerij in Loenhout en in de namiddag een palingrokerij in Moergestel (NL) nabij Breda. Aansluitend (vrij) stadsbezoek in Breda.

De daguitstap is gepland op een nog nader te bepalen datum tijdens de maand September of Oktober


1/ Romberama (Loenhout) is een innovatieve amarylliskwekerij. Het bedrijf (serres) beslaat 2,5 ha. Het amaryllis seizoen loopt van oktober tot april. Bij de kwekerij is er een tropische binnentuin en een buitentuin met vijver. De rondleiding met video neemt de voormiddag in beslag. We nemen er ook het middagmaal in de receptieruimte van het bedrijf. Er is mogelijkheid om bloemen te kopen.

2/ Reijrink (Moergestel) is een palingkwekerij en -rokerij. Tijdens het bezoek van anderhalf uur krijgen we, bij een kop koffie, uitleg over de kweek en de verwerking van paling. We zien van nabij hoe de paling gekweekt wordt in stromend biologisch gezuiverd water. De paling wordt gerookt met beukenhout. Er is gelegenheid tot proeven. Kopen van paling (vers, gestroopt, gerookt of gepekeld) is mogelijk.

3/ Breda brengen we een vrij bezoek op het einde van de namiddag. Bij mooi weer ideaal voor een terrasje. Breda is de negende stad (184 000 inwoners) van Nederland en speelde een belangrijke rol tijdens de Spaanse oorlogen (16e - 17e eeuw). Nu is het een gezellige stad met een fraai historisch centrum (Grote kerk, Begijnhof, Oude Stadhuis, Prinsenkade, …). Breda wordt daarom weleens “de parel van het zuiden” genaamd.
Terug naar overzicht


Weersverwachting

Laatste nieuws

Contact details
Secretariaat

De Meulemeester Geert
Ommegangstraat 14
8755, Ruiselede

Email: geert.de.meulemeester@belgacom.net
Tel: 051 68 76 43© Copyright 2014 by Tuinhier Ruiselede