Nieuws

Nieuwsbrief

Een gezond en voorspoedig 2022!

 

Beste wensen van “tuinhier” voor het nieuwe jaar. Een jaar geleden was er schemerlicht aan het einde van de tunnel: vaccins stonden in de startblokken, de ligging van de eindmeet was nog onbekend. De vaccinatie heeft erger voorkomen, maar de trukendoos van het virus slaagt erin de eindmeet te verleggen. Corona blijft voorlopig, op een taaie manier en in golvende patronen, ons bestaan beheersen.

Het grootste deel van wat we in 2021 planden viel in het water en het is alweer met twijfels dat we ons programma 2022 aankondigen. “Tuinhier” hoopt zoveel als mogelijk te realiseren van wat is voorzien. We snakken ernaar om de draad van onze activiteiten terug op te nemen: aangenaam en informatief zoals voorheen.

Ondanks alles houden we behoorlijk stand. Onze vereniging telt nu 191 leden, een toename met 1 vergeleken met vorig jaar: 13 leden haakten af, 14 nieuwe kwamen erbij.

Ons jaarprogramma met de voordrachten, de verkopingen van potgrond, de tuinuitstap en het eetfestijn vinden jullie hierbij gevoegd.

De lijst met voordrachten, op maandagavond bij Curando in “Den Tap”, ziet eruit als volgt:

- 7 Februari: “Chocolade bereidingen: demonstratie & proeverij”. (Mario Vandeneede).

- 7 Maart: “Zonder pesticiden is gezonder”. (Herman Dewaele).

- 4 April: “Kippen houden en tuinieren”. (Arnold Melis).

- 9 Mei: “Kweken van tomaten”. (Herman Dewaele).

- 5 September: “Fruitbomen in een kleine tuin”. (Wouter Planckaert).

- 4 Oktober: “Paddenstoelen en zwammen”. (Ann Van Belle).

- 10 November: “Trappistenbieren voor gelovigen & ongelovigen”. (Franky Malbrancke).

Gelieve reeds een streep te halen door de eerste activiteit voorzien op 7 februari. Spijtig. De chocolade avond met proeverij was bedoeld als een nieuwjaarsreceptie.

We hopen het manke maatschappelijk leven, met zijn soms absurde trekjes en overbodig gekibbel, in 2022 snel achter ons te laten. Met waakzaamheid en respect voor de maatregelen. We geloven dat de wetenschap op weg is om het verdomde virus terug te dringen.

Gelukkig blijft er voor de tuinders een veilige quarantaineplek: in de tuin! Gezonde buitenlucht is iets waar een virus niet van houdt. Laten we ons daar nog even gezond en nuttig bezig houden.

Terug naar overzicht


Weersverwachting

Laatste nieuws

Contact details
Secretariaat

De Meulemeester Geert
Ommegangstraat 14
8755, Ruiselede

Email: geert.de.meulemeester@belgacom.net
Tel: 051 68 76 43© Copyright 2014 by Tuinhier Ruiselede