Nieuws

Tournée alcoholique

Tournée alcoholique.

Tuiniers zijn soms averechtse mensen. Terwijl de goegemeente zich in februari, met wisselende vastberadenheid, overgeeft aan “Tournée minérale”, doolt “tuinhier” verder op het alcoholische pad.

Naar gewoonte nodigde “tuinhier” op zijn eerste activiteit van het jaar iedereen uit op een late Nieuwjaarsdrink. Op maandagavond 3 februari, terwijl een nijdige wind de koude regen tegen de vensterramen van “LDC Den Tap” aanjoeg, werd het er binnen best gezellig.

Tonia Bruneel van BMS wijndepot (Kuurne) kwam er haar publiek leren hoe ze thuis zelf een fijne vruchten- of kruidenlikeur kunnen maken. Haar tafel stond vol benodigdheden: maatbekers, neteldoek, zeven, flesjes, eiken vaatjes en ander alaam. De vruchten en gedroogde kruiden kwamen uit de tuin. Alcohol en suiker zijn essentieel bij de bereiding en fungeren eigenlijk als een vorm van bewaren.

Met water, een flinke hoeveel alcohol en wat suiker evenals een handvol citroenen, waarvan vooral de schillen van belang zijn, maak je een limoncello. Zeer eenvoudig. De fijnere kneepjes stonden op de receptenfiches die de aanwezigen mee naar huis namen. Meer dan een dunschiller, een zeef en een bokaal heb je niet van doen. Nog dit: vergeet vooral de frigo niet.

Voor BOB en voor de kinderen werden enkele alcoholvrije cocktails samengesteld zoals: vlierbloesemsiroop evenals een alcoholvrije glühwein.

De meeste brouwsels werden aan een smaaktest bij het talrijk opgekomen publiek onderworpen. Na de voordracht werd opmerkelijk langer dan gewoonlijk nagenoten. De alcohol smeerde de tongen.

De volgende voordracht, op maandagavond 2 maart, gaat over “Geur in de tuin”. Op zaterdag 18 april gaat “tuinhier” op stap naar de Breda (NL) en omgeving waar een bezoek aan een amaryllis kwekerij, aan een palingrokerij en ook aan de stad zelf op het programma staan.

Terug naar overzicht


Weersverwachting

Laatste nieuws

Contact details
Secretariaat

De Meulemeester Geert
Ommegangstraat 14
8755, Ruiselede

Email: geert.de.meulemeester@belgacom.net
Tel: 051 68 76 43© Copyright 2014 by Tuinhier Ruiselede