Nu het zwaarste werk in de moestuin voorbij is, is er wat tijd vrijgekomen voor andere activiteiten. En ja, waarom geen witloof kweken. Dit witte goud is immers zoveel lekkerder wanneer het gekweekt is in volle grond.
Maar hoe begin je daaraan? Je kan zeker op internet de YouTube filmpjes doorworstelen. Maar daar worden niet alle finesses uit de doeken gedaan of wordt zelfs misleidend advies gegeven; al dan niet ingegeven door commerciële doeleinden.
Daarom is het echt wel een goed idee om te rade te gaan bij een echte expert – Ignace Ide. Hij kent de knepen van het vak door jarenlange ervaring. En iedereen die Ignace kent weet ondertussen; geen high in the sky gepalaver maar praktisch advies dat uitvoerbaar is aan een lage kost. Er werd gekozen om te werken met 2 workshops die beide druk werden bijgewoond.
Iedereen kwam gewapend toe met emmer en mesje; de rest was allemaal netjes klaargezet. Via de enthousiaste uitleg, aangevuld met tal van vragen, werden we wijzer en wijzer hoe zo’n wortel zich gedraagt. Wat hij leuk vindt en waar je best voor oppast. Best wel boeiend. En dan…aan de slag.
Maar mensen die dit al eerder gedaan hebben konden ook terecht om enkel de wortels en/of potaarde te kopen. Wat ze ook in grote getale deden.
Met een koffietje in de hand en de zon in het gezicht werd er nog druk bijgebabbeld.
De afwezigen hadden ongelijk!
We zijn nu al benieuwd naar het resultaat van iedereen. Stuur je ons een foto van je emmer met witloof, of een gerechtje die je ermee maakte? We zijn benieuwd. Graag naar mieke.mortier@outlook.be of via WhatsApp op 0498 94 99 03
Alvast bedankt en…smakelijk !!