Fotoalbum

bloemschikken

DOOR WIE:  Stals Gerard
WAAR: LDC Den Tap
WANNEER: Maandag  4 Maart
HOELAAT : 20:00 uur

 

EEN BLOEMSTUKJE MET PASEN.

 

Het moeten niet altijd voordrachten zijn. Op maandag 25 maart nodigde “tuinhier” zijn leden uit voor een sessie bloemschikken in “Den Tap”. Een twintigtal, bijna uitsluitend vrouwelijke, creatievelingen schreven in voor het maken van een fris stukje dat goed paste bij de paastijd.

Voorzien van een geschikte schaal en gewapend met een snoeischaar en een scherp mesje gingen ze aan de slag onder leiding van lesgever Dirk De Vliegere, een lesgever met een pak ervaring, zowel technisch als didactisch.

Eerst werd er een structuur opgebouwd met voorjaarstwijgjes, onder andere van schietwilg. Op dit stramien werd verder gewerkt met fris groen en kleurrijke bloemen zoals rozen en ranonkels.

Stap voor stap, met een koffietje tussendoor, werd het paasstukje opgebouwd. Zeggen dat je ondertussen een muis kon horen lopen in “Den Tap” is de waarheid geweld aandoen. Ervaringen gingen kwebbelend van mond tot mond. De lesgever hield wel op een aangename manier iedereen bij de les, met hulp en suggesties waar nodig.

De deelnemers gingen met een nieuwe ervaring en met een mooi bloemstukje naar huis. Nu nog enige tijd zorgvuldig water geven. Het werd een prima avond, niet in het minst door de uitstekende lesgever. Iedereen tevreden. En dat is eigenlijk het enige wat telt.

Walter.


Weersverwachting

Laatste nieuws

Contact details                         De Meulemeester Geert                Ommegangstraat 14                      8755, Ruiselede                              Email:         geert.de.meulemeester@belgacom.net                                                                Volg ons nu ook op FACEBOOK                     

https://www.facebook.com/profile.php?id=100090362029014


© Copyright 2014 by Tuinhier Ruiselede