Nieuws

Afwisseling van de wacht
Jan en Noël.

“Tuinhier Ruiselede” is één van de anciens binnen de ongeveer 40 verenigingen die ons dorp rijk is. Ontstaan in de oorlogsjaren, meer dan 80 jaar geleden, als “Werk van den Akker” is de vereniging uitgegroeid: eerst tot “De Volkstuin” en later tot “tuinhier”.
Een vereniging decennia lang laten werken als een goed draaiende club is niet vanzelfsprekend. Het is het resultaat van veel inzet. Meestal onopvallend, altijd onbezoldigd.
Dat is niet anders bij “tuinhier”. Maar de uitwisseling van tuinervaringen met de leden, de charme van het verenigingsleven en de kameraadschap binnen het bestuur maakt alles goed.
Wanneer dan bestuursleden te kennen geven dat het voor hen voldoende geweest is, doet dat altijd een beetje pijn. Dat was eind vorig jaar het geval bij het afscheid van Noël Lust (1969) en van Jan Bearelle (1977). De getallen tussen haakjes zijn de jaartallen waarop Noël en Jan tot het “tuinhier”-bestuur toetraden. Uit enig rekenwerk blijkt dat ze er samengeteld 100 jaar hebben opzitten. Samen een eeuw vrijwilligerswerk! Waar vind je dat nog terug?
Voorstellen doen en uitwerken, steeds klaar om te helpen, altijd positief en gemoedelijk. Het was het credo van Jan en Noël. Dat werd ontzettend geapprecieerd. Die dankbaarheid werd nog eens uitdrukkelijk betoond met een attentie bij hun afscheid in “Den Tap” op maandag 6 februari.
Inmiddels hebben twee verse krachten, Ignace Ide en David Quintelier, de taken van Jan en Noël overgenomen. “Tuinhier” is klaar voor nog een eeuw!
Terug naar overzicht


Weersverwachting

Laatste nieuws

Contact details                         De Meulemeester Geert                Ommegangstraat 14                      8755, Ruiselede                              Email:         geert.de.meulemeester@belgacom.net                                                                Volg ons nu ook op FACEBOOK                     

https://www.facebook.com/profile.php?id=100090362029014


© Copyright 2014 by Tuinhier Ruiselede